ADRES BİLGİLERİ.

Konya Mimarlık Ofis:Nişantaş Mah. Hekim Haci Mehmet Sk
No: 2/2 Binsa Sitesi Selçuklu, Konya

Mimarlar ve Eskiz

Yayın Tarih:

17 Şubat, 2021

Yazar:

Furkan Acar

Yorumlar:

Eskiz

Mimarlar ve eskizle ilgili bir nostalji var ama bu hala tasarım sürecinin ayrılmaz bir parçası mı? Ne tür mimarlar eskiz yapar? Bu potansiyel olarak modası geçmiş iletişim modunun hala faydaları var mı? Mimarlar ve Eskiz hakkında konuştuğumuz için kalemlerinizi keskinleştirin ve en sevdiğiniz kalemi çıkarın.

Eskiz yapmak çoğu insan için zor ve sonunda sizi hedefinize götürmek için başka araçlar kullanırsanız sorun değil. Mimarların kendi kelime dağarcığı var, genellikle kaçınmaya çalıştığım bir jargon dolu, ama hepimiz bir kalemle biraz kağıdı bir araya getirip konuşmaya başladığınızda ne anlama geldiğini anlıyoruz… kelimenin tam anlamıyla her zaman yaptığım bir şey.

Mimari Çizim ve Yetenek

Yetenekli olmayı istemeyin, pratik yapmak size iyi gelecek… Yetenek olsun ya da olmasın. Genellikle yetenek sadece eğlenmekle karıştırılır. Eğer bir beceriyi defalarca yapmaktan zevk alabilirseniz, o zaman iyi olana kadar bunu yapabilirsiniz. Bu yüzden yetenek istemeyin, biraz deneyin. Eğer eğlenceli bulursanız, yapmaya devam edin. Eğer onu eğlenceli bulmazsanız, belki de ilgilenmeye değmez.

Uzun zamandır çizimin bir yetenek değil, bir beceri olduğunu savundum. Bazı insanlar daha üstün olan görselleştirme yeteneklerine sahip olabilir, ancak uygulamaya istekli olan biri, doğal (veya eksiklik) yeteneklerinin üstesinden gelmelerine izin verecek becerileri geliştirebilir.

Çizim Yeteneklerini Artıracak İpuçları

Düz çizgiler çizin - bu kadar basit bir şey için, birbirine paralel çizgiler çizmek büyük bir fark yaratır. Ayrıca sadece düz çizgiler çizmenin taslağınıza daha fazla tanım ve güven kazandıracağını da eklemek isterim.

Kalem Ağırlığını KULLANIN - profil çizgileri ekleyin, bir yer düzlemi çizgisi ekleyin… bu roket bilimi değildir, ancak eskizlerinize onları tam anlamıyla dönüştürecek bir derinlik yaratacaktır. Merak ettiyseniz, gerçek zamanlı olarak iki kalemle çizim yapmıyorum. Hemen hemen her şeyi bir kalemle çiziyorum ve sonra daha ağır bir kalemle uygun alanlara geri dönüyorum, bu yüzden tek amacım eklemek derinlik (sırayla okunabilirliği artırır).

Tarama ekleyin - bu, görsel ilgiden bahsetmeden çiziminize doku ve ölçek ekler. Çapraz tarama, noktalama, ahşap desenler, cam izler gibi şeyler

Renk kullanın … her renk gerçekten iyidir, ancak ton oluşturmak için tipik olarak sadece çeşitli gri tonları kullandığım için uygun rengin benim için yeni olduğunu kabul edeceğim, ancak bu bile son üründe başarılı bir adımdı. Şimdi aktif olarak rengi tanıtmaya çalışıyorum çünkü sürekli olarak gelişmek için özlemlerim var ve bunun benim için keşfedip pratik yapmam için mantıklı bir sonraki adım olduğunu düşünüyorum.

Konya Mimarlık Ofisi