ADRES BİLGİLERİ.

Konya Mimarlık Ofis:Nişantaş Mah. Hekim Haci Mehmet Sk
No: 2/2 Binsa Sitesi Selçuklu, Konya

Mimarlar Aslında Ne Kadar Çalışıyor?

Yayın Tarih:

17 Şubat, 2021

Yazar:

Furkan Acar

Yorumlar:

Mimarlar Gerçekte Ne Kadar Çalışıyor?

Gerçekten evrensel olan bu sorunun cevabı var mı? Ben sadece bir kişi olduğum için ve bildiğim şey,arkadaşlarımla yaşadığım iletişimden ve yıllar boyunca buna sahip olduğum on binlerce kişiden kaynaklanıyor İnternet sitesi. “Mimarlar gerçekte ne kadar çalışıyor?” Bu durum çalıştığınız firmanın türüne, kariyerinizin gelişiminde nerede olduğunuza ve bazen - çalıştığınız büyüklükteki firmaya bağlı.

Mimar Günde Kaç Saat Çalışır?

Bir mimarlık ofisi olarak, insanların günün başından - genel olarak sabah 8:00 civarında işe başladığını ve daha sonra normal bir iş gününün sonunda - tipik olarak 18:00 civarında işten çıktıklarını gördük - Ve bu birkaç yıldır sürdürülen bir uygulama. İnsanlardan bu saatlerin dışında zaman ayırmalarını istediğimiz nadir bir durum ve son teslim tarihlerini planlarken, normal parametreleri kullanarak bunu göz ardı etmemeye çalıştık… ama bu eksik bir durumdu.

Konya'da Mimar Olarak Çalışmak

Gözden geçirdiğim konulardan biri, gerçek işimle ilgili olan ancak aslında özel olarak ilişkili olmayan faaliyetler üzerinde çalışmak için harcadığım zamandı. Örneğin, iş geliştirme zamanımın büyük çoğunluğu normal çalışma saatleri dışında yapıldı. Komiteler, blog yazıları, Tasarımlar, Ar-Ge (ve bu şeyleri yapmanın sonucunda ortaya çıkan tüm çalışmalar), e-postalara cevap vermek, bir mimarla çalışmak hakkında insanlarla konuşmak vb. Bununla birlikte, bu fazladan çabayı bir dereceye kadar, gönüllülük esasına dayandırdığından ve hiç kimse beni gerçek hobiler ve ailem ve arkadaşlarımla geçirdiğim zamanın peşinden sürükleyen şeylerin çoğunu bana yaptırmadığı için göz ardı etme eğilimindeyim. Bir dereceye kadar diyorum çünkü sadece beklenenin değil, etrafındakilerin yaptıklarının da ötesine geçmeden herhangi bir başarı ölçüsüne ulaşan kişi nadirdir. Arkanıza yaslanıp çok az şey yapabilecek biri değilim ve sadece fırsatlara, övgülere ve başarının üzerime yağmasına izin vermiyorum. Çok çalışıyorum, çok çalışıyorum ve hatta birisi başarmak için yardımcı olabileceğim bir şey olabileceğini önerdiğinde "Evet" diyorum.

Konya Mimarlık Ofisi