ADRES BİLGİLERİ.

Konya Mimarlık Ofis:Nişantaş Mah. Hekim Haci Mehmet Sk
No: 2/2 Binsa Sitesi Selçuklu, Konya

Mimar Olmak İster Misin?

Yayın Tarih:

17 Şubat, 2021

Yazar:

Furkan Acar

Yorumlar:

Mimar Olmak İster Misiniz?

Birkaç yıl önce, ya mimar olmak isteyen ya da şimdi okulu bitirdikleri için ilgi duyan insanlara yönelik bir dizi yazı yazmak istedim. Bu yazıda amaç, insanların bana e-mail ile göndermiş olduğu sorulara bir cevap havuzu oluşturmak. Umarım, "Mimar olmak ister misin" başlığına giren tüm gönderileri içeren tek bir sayfa oluşturduğuma göre, körü körüne yönlendiren asıl amacıma ulaşabilirim.

15 yaşıma kadar mimar olmak istediğimi bildiğim insanlara söylediğimde, benim ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorlardı ama gerçekten çok şanslı mıyım?

Mimar Olmak

Mimar olmak çok fazla süreklilik, çaba ve istek gerekir. Çoğu kişi mimar olmanın kulağa havalı geldiğini düşünür veya çizim yapmanın. Mimarlık bundan daha çok şeyi içinde barındırır ve bence ölçülebilir herhangi bir başarı yaşayacağınızı bile düşünmeniz gerekiyor. Mimar olmak için gerekenlere sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Konya Mimar

Konya'da bir mimar olarak. yaptığım her şey büyük çizim ve tasarım değil. Ofiste çalışarak geçirdiğim genel zamana bakıldığında çok az bir zaman var - ama en iyi mimari her zaman büyük bir fikir değildir. Başarılı bir tasarımın ayrılmaz bir parçası olan bir projeyi ve o projenin yapımının detaylarını koordine etmeyi planlamaktır.

Mimarlar harika bir hayat yaşayabilirler ama para ile mutluluk arasında bulunması gereken bir denge var. Mimarlara ne kadar az maaş verildiği konusunda mızmızlanmaya ve sızlanmaya başlamadan önce, şimdi size gerçeklerle yüzleşmeniz gerektiğinizi söyleyeyim.

Mezun olan mimarlık öğrencilerinin çoğu için bir gerçeklik geliyor. Yeni mezun mimarların %99,9'u için mimari, tasarımdan başka bir şey ifade ediyor - en azından tipik olarak tasarımın gerçekten ne anlama geldiğini düşünüyorsunuz. Mimarlık pratiği, kağıda, diyagramlara çizim yapmaktan, hangi kalemlerle çizileceğine karar vermekten, gruplarla ve inşaatlara son dakika gezilerinden daha fazlasıdır. Mimar olarak asıl amacınız sorunları çözmektir - bazen inanılmaz derecede sıradan ve ilhamsız - ancak hizmetleriniz ile insanların yaşamlarına yön verecek çok önemli sorunları.

Konya Mimarlık Ofisi